...

Norsk Forum for Bedre Innemiljø for Barn

Kan vi male kjøkkenet selv med en baby i huset?

Nytt spørsmål til spalten Ofte stilte spørsmål - nå under boligen:

Kan vi male kjøkkenet selv med en baby i huset?

Det kan dere, men det burde helst vært gjort i god tid før babyen kom! Babyen bør holdes lengst mulig borte fra rommet som pusses opp mens arbeidet pågår. Har du mulighet til å sette bort malerarbeidet slik at mor og barn kan reise bort mens arbeidet pågår, kan det for noen forenkle situasjonen.

Ha døren lukket til det rommet der babyen skal sove og luft det godt slik at det ikke lukter maling på soverommet. Når dere skal pusse opp et kjøkken er det viktig å gjøre grundig underarbeid ved å vaske vegger, gulv og tak. Til det anbefaler vi å bruke fuktig mikrofiberverktøy slik at kjemikalier reduseres til et minimum. Etter vasking må alle flater tørke godt. Etter tørking må dere vurdere om det er behov for å pusse alle overflatene med sandpapir for å matte mer eller fjerne ujevnheter. Dette er operasjoner som kan avgi lukter og støv til inneklima dersom aktivitetene ikke utføres bak plast. Bruk en moderne  vanntynnbar maling med minst mulig avgassing/emisjoner, som er fri for løsemidler og tørker fort.

Snakk med betjeningen i fargehandelen og etterspør eller last ned Sikkerhetsdatabladet for produktet dere ønsker å bruke, (AVSNITT 8: eksponeringskontroll/personlig, gir en del nyttig informasjon). Det er lurt å planlegge malingen/oppussingen til den varme årstiden, når vi kan lufte mye. Maling må alltid foretas under god avtrekksventilasjon. Bruk gjerne egen vifte som settes i kjøkkenvinduet, eventuelt komfyrviften på høy hastighet. Ha helst åpne vinduer minst et par timer etter avsluttet maling, så herdingen fremskyndes, avgassing og fuktighet luftes ut. Ha gjerne ekstra høy temperatur inne for å påskynde tørking og herding av malingen.

Lykke til med arbeidet og innemiljøet med babyen.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.