...

Norsk Forum for Bedre Innemiljø for Barn

H.K.H. Kronprins Haakons forskningspris 2023

Norges Astma og Allergiforbund utdelte 2 forskningspriser i april 2023. Det er H.K.H. Kronprins Haakons Forskningspris for astma og allergi innen henholdsvis matallergi og inneklima.

Det var generalsekretær Anne Elisabeth Eriksrud som delte ut prisen under ALLERGIFRISK den 19. april. De dyktige prisvinnerne er Anine Lie og Maria Alonso.

Anine Lie fikk sin forskningspris for sin avhandling om matvareallergi og astma er redusert hos tre år gamle barn som i spedbarnsalder blir eksponert for forebyggende tiltak rettet mot å redusere utvikling av allergi og/eller atopisk eksem. Hennes artikkel ble publisert i The Lancet i 2022. Den viser at matallergi faktisk kan forebygges ved å introdusere mat fra tidlig spedbarnsalder. Lie har vært en sentral del av PreventADALL teamet i forskningsgruppen ORAACLE.

Maria Justo Alonso fikk sin forskningspris for sitt arbeid på måling, overvåking og kontroll av flere inneklimaparametre som er viktige for astma- og allergisykdommer. Hun har arbeidet med å gjøre det mulig å måle ellers oversette astma- og allergirelaterte forurensninger. I sin avhandling så hun på hva som må til for å forbedre både inneklima og energiforbruk, ved å ta i bruk lavkostnads-sensorer som overvåker astma- allergifremkallende forurensninger i tillegg til CO2, temperatur og fuktighet. Hun fortsetter å arbeide med dette forskningstemaet hos SINTEF Community.

NFBIB GRATULERER begge forskningsprisvinnerne for viktig forskning innenfor matallergi og inneklima.

Les mer her: Forskningspris NAAF 2023

Maria Justo Alonso er intervjuet av KK og gir noen gode lufteråd i varmen

Les mer her: https://www.kk.no/bolig/luftetabben-alle-gjor/79559592

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.