...

Norsk Forum for Bedre Innemiljø for Barn

Nytt spørsmål til NFBIB om fukt i barnehagen?

Barnet vårt går i en barnehage med fukt- og muggsopp-problemer og er ofte syk. Da barnet vårt var hjemme under pandemien var det ikke noen unormal sykdom, men hun ble syk da hun startet i barnehagen etter pandemien. Nå blir hun fort sliten i barnehagen, men ikke sliten hjemme. Har dere noen råd om hvordan vi skal forholde oss?

NFBIB svarer: Her kan det godt foreligge fuktskade med muggvekst. Den kan være usynlig, men likevel avdampe stoffer som barnet kan reagere på, og ikke bare allergifremkallende soppsporer fra synlig muggsopp. Ta opp saken med styrer og be om at miljørettet helsevern blir varslet. Tips dem om at NFBIB anbefaler sjekke om det renner vann inn i veggen eller under barnehagen fra taknedløp eller på annen måte. Har de sjekket om det er fukt og mugg i eventuell krypkjeller? Dere bør for ordens skyld også utelukke om det kan være annen allergi, for eksempel fra dyreallergener som noen av barna har med hjemmefra. Få evt hjelp fra fastlege for å få fortgang på utbedringer hvis allergi er påvist. Tar det for lang tid, bør dere skifte barnehage!

(se også flere spørsmål i Ofte stilte spørsmål – NFBIB (bedreinnemiljoforbarn.no)

 Her er våre råd og en veiledning for hvordan saken kan tas videre dersom intet blir gjort:

Hvordan sikre barn og unges rett til godt inneklima i barnehager og skoler? – NFBIB

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.