...

Norsk Forum for Bedre Innemiljø for Barn

Leder av NFBIB, Tore Vidar Andersen, sovnet stille inn i påsken

Minneord

Tore Vidar Andersen født 23.11.1940 død 5.04.2023

En ekte hedersmann sovnet stille inn i påsken.

Ingen er uerstattelig, sa du like før påske da du takket ja til å fortsette som leder i Norsk Forum for Bedre Innemiljø for Barn. Ditt engasjement for barns fysiske miljø savner sidestykke i Norge. Godordene om deg strømmer inn til NFBIB fra hele landet. Alle i miljørettet helsevern og i de tekniske miljøer kjente til Tore Andersens innsats for godt inneklima. Du var tydelig i dine krav for det tverrfaglige miljøet. Selv hadde du siv.ing. kompetanse og mente at medisinsk, juridisk, teknisk og brukerkompetanse måtte arbeide tett sammen til beste for barn.

Ditt engasjement startet allerede tidlig på 80 tallet og gikk langt ut over ditt arbeid hos Fylkeslegen i Kristiansand. Du tok ditt samfunnsansvar for barns fysiske innemiljø meget alvorlig og i det lå det et mål om å dele kunnskap. Du var med på å skrive gode veiledere om godt inneklima og inneluftkvalitet. Både hos Helsedirektoratet, Helsedepartementet, Barneombudet, Foreldreutvalget for grunnopplæringen, Elevorganisasjonen og hos Norges Astma og Allergiforbund er takknemligheten stor for hva du har utrettet. Du var aldri opptatt av heder og ære, men av resultater. Det viktigste for deg var at barn og elever skulle vokse opp i et godt innemiljø. For dette engasjementet fikk du allerede i 1990 Folkehelseprisen, sammen med din gode venn prof.dr.med Kjell Aas.

Din utålmodighet nådde et punkt i 1996. Det førte til at Norsk Forum for Bedre Innemiljø for Barn ble stiftet. Din pådriver- og samarbeidsevne sammen med din frivillighet, står det stor respekt av. Ditt gode sørlandslynne gjorde det godt å være sammen med deg. Du hevet aldri stemmen, unntatt når det gjaldt svikten av barns inneklima. Her var du alltid tydelig og tok aldri nei for et svar. Hvor ville barns fysiske læringsmiljø vært i dag uten deg?

Takk for din klokskap, entusiasme, ditt engasjement, din evige optimisme, din pådriverevne og ikke minst vårt gode vennskap gjennom mer enn 30 år.

Vi er mange som savner deg, en vegg er borte og en tydelig stemme for barns fysiske innemiljø er stilnet.  Det gjør vondt å være uten deg. For oss er du uerstattelig. Vi skal forsøke å følge opp så godt vi kan. Takknemligheten er stor hos oss i Norsk Forum for Bedre Innemiljø for Barn.Blomster til TVA i Oddernes kapell april 2023

Marianne Bjerke

Finn Levy

Jan Vilhelm Bakke

Rolf E. Hoaas

Guro Birkeland

Kai Gustavsen

Bjørn M. Bjerke

 

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.