...

Norsk Forum for Bedre Innemiljø for Barn

Kan dere hjelpe oss med noen konkrete råd, så vi kan ta vel imot vår familie med frisk luft – inne?

Det er stor aktivitet i spalten Ofte stilte spørsmål. Planen var å legge ut minst et spørsmål og svar i uken, men for å kunne hjelpe dere som spør, må vi øke svarfrekvensen, spesielt nå før jul. Spørsmålene som kommer inn er aktuelle og krever grundige svar.

Dagens spørsmål: Vi er en familie som samles ofte i julemåneden. Både voksne og barn har astma og allergi. Vi får så mange forskjellige lufteråd. Kan dere hjelpe oss med noen konkrete råd, som faktisk hjelper oss, så vi kan ta vel imot vår familie med frisk luft?

NFBIB - Takk for godt spørsmål som vi vet at mange er interessert i. Lufting er bare en del av å bevare et godt inneklima! Her er en del enkle råd og tips om hvordan vi kan bruke boligen bedre under sammenkomster med flere til stede.

1) Forebygge reaksjoner: Renhold, fjerne allergener og sterkt duftende planter, unngå stearinlys og røyking inne! (Se en egen artikkel med råd om Julens allergivennlige blomster og grener).

2) Lufterådene: blir litt forskjellige, avhengig av bolig: a) Eldre boliger med naturlig ventilasjon. b) Nye boliger med balansert ventilasjon.

Les mer i vårt grundige svar her: Lufteråd

 

Unnamed

Bildet er fra Mycoteam og viser elektronmikroskopisk bilde av husstøv med flere hudceller (gult), et dun fra boblejakke (blå), bomullsfiber (rød), soppsporer (grønn) og saltkrystaller (lilla). 

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.