...

Norsk Forum for Bedre Innemiljø for Barn

Hundeutstilling og allergi?

Nytt spørsmål i serien Ofte stilte spørsmål – NFBIB (bedreinnemiljoforbarn.no)

Det skal være hundeutstilling i idrettshallen og vi lurer på om det er greit da det er flere i klassen til sønnen min som har allergi. Kan dere bistå med kunnskap om dette slik at jeg kan ta saken opp med FAU?

Tussei 2

NFBIB vil absolutt fraråde utstillinger med hund og katt i en idrettshall der det også skal være undervisning av elever med allergi for noen av disse dyreartene. Det blir en utfordring å få rengjort hallen så det blir fritt for hundeallergener etter utstillingen, og det lar seg neppe gjøre godt nok for astmatikere med hunde- eller katteallergi. Hvis elevene ikke spesifikt har allergi mot hund eller katt, vil det neppe bli noe problem etter grundig rengjøring som også omfatter ribbevegger, alle horisontale overflater og utstyr. Dette avhenger mye av graden av allergi og må nok prøves ut. Katteallergener er vanskeligst å bli kvitt tilstrekkelig.  Folkehelseinstituttet anbefaler at man ikke tar med seg kjæledyr i skoler, barnehager, idrettshaller og andre lokaler hvor mange mennesker ferdes. Man bør særlig være forsiktig med katte- og hundeutstillinger. Slike utstillinger bør bare være tillatt i lokaler som allergikere ikke har behov for å bruke. Mer utfyllende informasjon finner du på FHIs nettsider: https://www.fhi.no/is/astma-og-allergi/kjaledyr-dyreallergener-og-allergir/#rd-om-kjledyr-i-skoler-og-barnehager

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.