...

Norsk Forum for Bedre Innemiljø for Barn

5 råd for grønt miljø i barnemiljøer

Å tilrettelegge grønne miljøer for alle, også miljøhemmede (astmatikere, allergikere og personer med overømfintlighet) er viktig - spesielt i barnemiljøer. Et godt grønt miljø er helsebringende og viktig for vekst og utvikling. Siden det finnes planter som er helseskadelige, er valg av planter, busker og trær av betydning.

Et godt grønt oppvekstmiljø skal være en selvfølgelighet, også for barn med allergier. Vi må skape grøntområder der alle kan oppholde seg. Barn tilbringer mye tid på tilgjengelige uteområder når de ikke er hjemme, i barnehage/skole, SFO/AKS og fritidsaktiviteter. Det er derfor særlig viktig at disse stedene utformes og vedlikeholdes, slik at alle kan være der, uten at det skal føre til helseplager.

Les rådene om grønt miljø her:

https://usercontent.one/wp/www.bedreinnemiljoforbarn.no/wp-content/uploads/2022/02/5-rad-for-gront-miljo-i-barnemiljoer-30.-januar-2022.pdf?media=1718743542

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.