...

Norsk Forum for Bedre Innemiljø for Barn

Lager du dine Pepperkakehus etter Byggforskriften BAK10?
20221204_094153
NFBIB anbefaler å hente inn solid kompetanse når du skal gå i gang med familiens Pepperkakehus.
Hent gjerne inn bygg/brann/kokk/elektro/sports(utholdenhet) og medisinsk -faglig kompetanse. Vi er sikker på at du finner kompetansen blant venner, naboer og familie.
Så forankrer du arbeidet i SINTEF BYGGFORSKRIFT BAK10. Har du gamle Pepperkakehus-maler/former, som du vet fungerer - så er det et godt grunnlag å gå i gang med.
Ta ekstra godt vare på lærlingene, de skal føre tradisjonen og kunnskapen videre og trenger å lære et skikkelig håndverk og fagarbeid.
Følg forskriften både under utforming, steking og pynting. Med bakgrunn i NFBIBs solide erfaring med fuktskader - sett ikke byggverket på fuktig underlag (pisket krem eller lignende), da kan det fort gå galt og byggverket rase sammen.
NFBIB ønsker dere Alle LYKKE TIL og med BAK 10, smil og glede - blir resultatet garantert vellykket.
 Les mer her: 579 (byggforsk.no)
Omhandler alt om:
Denne anvisningen omhandler planlegging, prosjektering, baking og montering av pepperkakehus etter BAK10, Forskrift om tekniske krav til bakverk av 2010. Anvisningen omtaler passiv-pepperkakehus og nye energikrav til tradisjonelle pepperkakehus. Den viser også eksempler på pepperkakehus i ulike stilarter. 02 Målgruppe Anvisningen er skrevet for slike som liker å røre og kna. Krav og forutsetninger. Krav i lovverket Alle spiselige byggverk skal planlegges, prosjekteres og utføres i henhold til plan- og bakverksloven (pbl) og BAK10. Pbl stiller følgende krav til spiselige byggverk: − god smak og konsistens − tilstrekkelig bæreevne til å ivareta sikkerhet mot sammenbrudd og sammenrasing − systematisk helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid (HMS system) − sikkerhet mot brann − klimatilpasning − energieffektivitet Produktkontrolloven pålegger produsenten av spiselige byggverk å oppgi risiko for helseskader forbundet med fortæring av halvferdig eller ferdig produkt. Typiske helseskader er: – forspising og kvalme – overvekt – tannråte, løsning av plomber i tannen.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.