...

Norsk Forum for Bedre Innemiljø for Barn

Kan man pynte til bryllup med kortreiste blomster og naturlig pynt som er allergivennlig?

Takk for mange gode råd om blomster, inneklima og allergi. Nå planlegger vi bryllup til St. Hans. Målet er å lage et selskap med kortreiste blomster, naturlig pyntet og som må være allergivennlig.

Er dette umulige motsetninger eller er det faktisk mulig å få til?

Takk for et meget godt spørsmål som kom inn til vår spalte Ofte stilte spørsmål.

Ja, det er mulig å skape et bryllup som er pyntet med kortreiste blomster, naturlig pyntet og som er allergivennlig.

St. Hans er en fin tid å finne vakre blomster til ditt bryllup enten du har en hage å plukke i, en natur eller «en blomsterhandler».

Du har sikkert et tema for ditt naturvennlige bord som er fjell, skog, kyst osv. Ved å bruke tre, stein, glass, skjell eller lignende så setter du atmosfæren du selv vil ha. Husk bare å vaske pynten godt og la den bli helt tørr.

Kanskje ønsker du å bruke noe som du har arvet, eller som du og din kjære setter ekstra pris på. Det samme gjelder her med en grundig vask og tørk, og det må selvfølgelig være uten allergener (ikke dyrehår, pollen osv)

Ved å bruke enten klart glass eller farget glass, kan du også sette den fargeskalaen du ønsker å få frem.

Ved St. Hans kan du bruke treslagene rogn og lerk, og du kan bruke blåbær og tyttebærlyng som en grønn base. Mispel-planten egner seg også godt til dette, det samme gjør Marikåpe og Viburnum. Bærbusker og rabarbra er også allergivennlige gode alternativer.

NFBIB har laget gode oversikter over allergivennlige blomster til høsten, til jul og til våren. Om ikke så lenge vil det også komme en oversikt over sommerens allergivennlige blomster. Her vil du finne en god hjelp til hvilke blomster du kan pynte med inne i ditt bryllup. Markblomster egner seg best (med noen unntak) å pynte med utendørs. Markblomster er ikke de mest holdbare, og bør plukkes tidlig på morgenen. Da har de fått en kjøligere natt uten fordamping.                                      Marikåpe Og Viburnum

Lykke til og les gjerne:

5 råd for grønt miljø i barnemiljøer – NFBIB (bedreinnemiljoforbarn.no)

og se våre artikler om allergivennlige blomster råd under fanene artikler og råd

Bildene er tatt av Gunn Kristin Forseth som også har laget bordpynten.

 

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.