...

Norsk Forum for Bedre Innemiljø for Barn

Idebank for Inneklima

Nå kan du gi lærere og skoleelever bedre tips om inneklima. Forskerne og Astma- og allergiforbundet har laget en egen idébank.

Flytt bokhyllene som står foran temperaturføleren. Sett inn en ekstra varmeovn i det kaldeste rommet. Bruk et lett A4-ark for å sjekke om det kommer luft ut av innblåsningsventilene. Vurder tunge og lyse gardiner for å redusere etterklangen og samtidig beholde dagslys.

Høres det selvsagt ut? For fagfolk er det både enkelt og kjent. For en rektor, en lærer eller en elev, derimot, er dette slikt som kan gi en aha-opplevelse om inneklima.

Ikke avansert

– Det er lavterskel FDV. Dette er ikke avanserte og datastyrte ting, forklarer Hans Martin Mathisen. Sammen med Kai Gustavsen i Astma- og Allergiforbindet og Jenny Evgenia Gorantonaki på Sintef har han laget en egen idébank for bedre inneklima. Den er spesielt beregnet på skoler.

– Tanken er at de som er på skolen – elever, lærere og rektor – skal kunne litt om hvordan tekniske ting fungerer og hva de kan gjøre for eksempel for å forbedre luftkvaliteten, forteller Mathisen.

Les mer om Idebanken herhttps://www.nemitek.no/fdv-helse-inneklima/idebank-for-inneklima/367843   

Hele heftet kan lastes ned herfra:  NTNU Open: Idébank for bedre inneklima. FDV i skoler – viktig for helse og læringsmiljø

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.