...

Norsk Forum for Bedre Innemiljø for Barn

5 råd om å forebygge og utbedre fuktskader i boligen

NFBIB har laget en serie med konkrete råd og tiltak for bedre inneklima i boligen. Hver lørdag fremover vil vi presentere disse faktaarkene her på vår nettside. Denne uker er det tid for nummer 2 i serien:  5 råd om å forebygge og utbedre fuktskader i boligen

For mye fukt kan øke avgassing av kjemikalier, bakterier og mugg. Kjemi, biologiske komponenter, allergener og giftstoffer kan frigjøres og gi lukt, irritasjon, og allergi. Det øker risiko for slimhinneirritasjon, akutte og kroniske plager av allergisk og ikke-allergisk sykdom både som allergi og infeksjoner i øvre og nedre luftveier samt øyeslimhinnen. Hodepine, trøtthet og nedsatt konsentrasjon er også en del av bildet, men kan forekomme alene.

NFBIB anbefaler en årlig sjekk av boligen, se etter tegn på fuktskader, spesielle utsatte områder, ha god fuktkontroll, riktig temperatur og å holde det rent.

Det viktigste er ikke at alt er perfekt, men at små "grep" kan forebygge og redusere helseplager. Lykke til med ditt inneklima

Les rådene her:  5 råd for å forebygge fuktskader i boligen

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.