...

Norsk Forum for Bedre Innemiljø for Barn

Mangler Kunnskapsministeren kunnskap om barns arbeidsmiljø?

Handling til - Ikke flere utredninger

Mangler Kunnskapsministeren kunnskap om barnas arbeidsmiljø?

Denne høsten har media rapportert jevnlig om tilstanden i norske skoler og om barns innemiljø. Vi kan nevne Utdanningsnytt, NRK Dagsrevyen og Distriktsnyheter, Aftenposten, Aftenposten Junior, Sunnmørsposten, Avisa Sør-Trøndelag og Fædrelandsvennen. Det har vært redaksjonelle reportasjer, leserinnlegg og kronikker.

Stortingsrepresentant Abid Raja ga Kunnskapsministeren følgende spørsmål (3. november 2022):

«Hvilke tiltak vil statsråden sette i verk for å sikre elevene og lærerne ved norske skoler et fysisk skolemiljø og arbeidsmiljø som ivaretar trygghet og helse?»

 NFBIB (Norsk Forum for Bedre Innemiljø for Barn), undrer seg over Kunnskapsministerens svar til Abid Raja:

«Vi har per i dag ikke samlet oversikt over status for bygningsmassen. Det er opp til den enkelte kommune hvorvidt de kartlegger status i sine bygninger, hvordan de gjør det og i hvilket omfang. Ulike metoder og ulike grader av kartlegging gjør at det ikke finnes en totaloversikt over status i bygningsmassen til kommunene. Derfor er det også krevende å utforme nasjonale tiltak og beregne kostnader. Kunnskapsdepartementet ser nå på ulike alternativer for hvordan dette kan følges opp og om det eventuelt er behov for ytterligere informasjon/kartlegginger.»

Hele spørsmålet og svaret er her: Skriftlig spørsmål - stortinget.no

Med bakgrunn i Kunnskapsministerens svar til Abid Raja - har NFBIB i dag sendt følgende brev til Kunnskapsministeren:

Du finner brevet her: Har Kunnskapsministeren nok kunnskap om barns lærings og arbeidsmiljø

 

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.