...

Norsk Forum for Bedre Innemiljø for Barn

Et viktig smitteverntiltak som NFBIB har vært og er opptatt av –

Endelig snakkes det om det femte smittevernrådet i Norge - GOD VENTILASJON OG UTLUFTING.

Avstand, håndhygiene, hjemmekontor og munnbind er blitt en del av hverdagen i Norge under pandemien. Men det femte ikke-farmasøytiske tiltaket som anbefales mot koronasmitte av både ECDC og WHO, har det vært snakket alt for lite om; GOD VENTILASJON OG UTLUFTING.

Det er Aftenpostens nettutgave 19. desember 2021 som tar opp temaet.

FHI sier : Smitterisikoen er lavere utendørs enn innendørs. Generelt er det også i denne fasen anbefalt å sørge for god ventilasjon. I private boliger er det anbefalt å lufte regelmessig eller mellom bruk av ulike grupper.

På arbeidsplassen er rådet: Smitterisikoen kan være økt i rom med dårlig ventilasjon, særlig når mange personer er samlet. Det anbefales vanlig bruk av ventilasjon og normalt vedlikehold av ventilasjonssystemet. ---- I tette rom der det ikke finnes mekanisk ventilasjon, bør man lufte regelmessig.

NFBIB har vært helt tydelig under hele pandemien om behovet for god utlufting og god ventilasjon. Spesielt gjelder dette i barnehager og skoler der vi dessverre erfarer at ikke alle barn har et godt og godkjent innemiljø.

https://www.aftenposten.no/norge/i/7d4doo/det-er-ett-anbefalt-smitteverntiltak-norske-myndigheter-ikke-har-oenske

 

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.